top of page
jorn.jpg

SEVÆRDIGHEDER

Et ophold på Hotel Ry indbyder til at benytte naturen og et stort udvalg af outdoor-aktiviteter samt besøg til kulturelle, historiske og nye seværdigheder i området.

Ry er en charmerende og aktiv handelsby med mange specialbutikker, kunsthåndværkere og arrangementer året rundt. Ry er centralt placeret midt i Søhøjlandet for foden af Himmelbjerget.
 

Uanset om man er til natur eller kultur - eller begge dele - er der altid en god grund til at vende tilbage til Ry.

Hotel-Ry_Oplevelser_Foto_Veteranbanen_01.jpg
download.jpeg

SØHØJLANDET

 

Søhøjlandet byder på noget af Danmarks smukkeste og vildeste natur. Hele området er dannet i istiden, og landskabet indeholder derfor nogle af Danmarks højeste punkter. Kæmpe skove og store søer dominerer hele området og indbyder til udforskning.

 

Et godt udgangspunkt for naturelskeren, som elsker at trave, eller for mountainbikeren, der kræver udfordringer udover det normale. Ligeledes kan hele familien og de vandglade opleve naturen via kanoture mm. på Gudenåen, som bugter sig igennem det store landskab.

 

Søhøjlandet rummer mange gode, flotte oplevelser - og Hotel Ry ligger i centrum af det hele.

Hotel-Ry_Foto_Gudenåen.jpeg

GUDENÅEN

 

Gudenåen, som er Danmarks største å, snor sig igennem det smukke landskab lige uden for døren af Hotel Ry. Vi har derfor mange gæster, som sejler med kano, kajak eller med dampskibene, som lægger til et par hundrede meter fra Hotel Ry.

 

Gudenåen er ligeledes rig på fisk, og man går som fisker sjældent skuffet hjem fra en fisketur.

Gudenåen er for dig, der vil sejle i kano eller kajak, vandre på Himmelbjergruten eller ad Trækstien, fiske, cykle, mountainbike eller bare opleve nogle af de mange seværdigheder langs åen. 

www.oplevgudenaa.dk

Himmelbjerget luftfoto-20140516--7 (2) WEB.jpg

HIMMELBJERGET

 

Danmarks smukke udflugtsmål, Himmelbjerget. På toppen af bjerget, 147 meter over havet, er du hævet 125 meter over Julsø. Det giver dig en fantastisk udsigt over søer og skove i Søhøjlandet.

 

Himmelbjerget er i den nordiske mytologi det højeste bjerg i gudernes verden, Asgård. Guden Heimdal bor på Himmelbjerget og sidder for enden af regnbuen Bifrost og vogter over, at ingen jætter sniger sig ind i Asgård.

www.himmelbjerget.dk

hjejlen.jpg

HJEJLEN

 

Hjejlen er den ældste originale hjuldamper i verden, der er i drift. Krydstogter tilbydes mellem Silkeborg og Himmelbjerget.
Turen til Himmelbjerget fra Silkeborg tager 1 time og 15 minutter.

Hjejlen kunne fejre 160 år i 2021.

På Silkeborgsøerne er der alle muligheder for at få oplevelser i særklasse. I løbet af året finder du en lang række eventsejladser med forskelligt indhold.

www.hjejleselskabet.dk

32412_1.jpg

VETERANBANEN

 

Veteranbanen er en meget smuk oplevelse. Den kører på en ca. 5 km lang strækning af den nedlagte Horsens-Bryrup-Silkeborg Jernbane, som blev lukket i 1968. Turen går fra Bryrup gennem et fantastisk skovområde, forbi søerne Kvindsø, Kulsø og Snabe Igelsø til Vrads station. En meget smuk tur, som med rette kaldes "Danmarks Smukkeste Jernbane"

Vrads Station drives som restaurant og traktørsted og er altid åben, når der køres tog efter den ordinære køreplan.

Det tager kun 15 minutter at køre dertil i bil fra Hotel Ry.

www.veteranbanen.dk

AdobeStock_346220527.jpeg

ØVRIGE HØJDEPUNKTER

 

Ejer Bavnehøj er et af danmarks højeste punkter. Oppe fra Genforeningstårnet kan man skue vidt og bredt udover Danmarks tag. Ejer Bavnehøj er en del af Ejer Bjerge, som består af nogle af Danmarks højeste "bjerge". Et imponerende område at udforske.

Det tager kun 15 minutter at køre dertil i bil fra Hotel Ry.

 

De fleste af Danmarks højeste punkter ligger i kort afstand fra Hotel Ry, så tag de gode vandresko med og bestig Danmarks "bjerge".

www.bestigbjerge.dk

Hotel-Ry_Foto_Labyrinthia_topbillede.jpg

LABYRINTHIA

 

Labyrinthia, Labyrinternes land, ligger 10 minutters kørsel fra Hotel Ry. Det er en anderledes, sjov og udfordrende attraktion for børn, voksne og seniorer, hvor du kan få masser af motion til både hoved og ben. Her finder du flere forskellige labyrinter, du kan prøve kræfter med. Prøv den sjove Football Race Maze, en konkurrence-labyrint til alle bold-ekvilibrister. Du kan dyste mod din familie eller dine venner.

I 3D-labyrinten kan du for alvor få afprøvet og udfordret din stedsans. Labyrinten er ny-renoveret og med et nyt gangsystem.

Du kan også nyde både synet og duften af de hundredvis af smukke roser i vandlabyrinten.

www.labyrinthia.dk

3_174_439.jpg

GOCART

 

Go-Kartbanen i Them er designet af to af Danmarks bedste kørere, som ved brug af deres store erfaring fra gokartræs, både herhjemme i Danmark og i udlandet, har udformet en bane, der med garanti vil leve op til alle dine forventninger. Banen har masser af udfordrende sektioner, som vil udfordre og begejstre selv den mest erfarne gokartkører.
 

OGSÅ FOR BØRN
En gokart kører over 50 kilometer i timen, hvilket kan være for meget for mindre børn. Derfor har Gokart Them nogle specielle gokarts, der passer til børn i alderen 8-13 år.


www.silkeborg-gokart.dk

Hotel-Ry_Oplevelser_Foto_Riverboats_01.jpg

RIVER BOATS

 

Lej en eldrevet picnic båd og oplev den smukke Gudenå og de lokale søer. Bådene ligger i Ry Havn, er lette at sejle og kræver hverken sejlbevis eller erfaring. Du kan være din egen skipper, hvis du er over 21 år.
 

Bådene er meget støjsvage og afgiver ingen skadelige forurening.

Du kan derfor komme ret tæt på naturen og dyrelivet. Ry River Boats bruger sol- og vindenergi til at drive deres elektriske både, hvilket gør dem bæredygtige og gør en grøn forskel.

www.riverboats.dk

Hotel-Ry_Oplevelser_Foto_Rovfugleshow_01.jpg

ROVFUGLESHOW

 

“Falkemanden” alias Flemming Sanggaard - kendt fra "Alene i vildmarken" - har hele livet beskæftiget sig med sin store lidenskab: natur og vilde fugle. I barndommen blev områdets fugle tæmmet, og den utæmmelige knægt sås ofte i følgeskab af en fritflyvende allike eller krage.

Med tiden er rovfugleholdet vokset, og ved etableringen af det 44 tdr. land store Silkeborg Ørnereservat er det nu også blevet muligt for andre at opleve de imponerende ørne, falke, høge, ugler samt verdens største rovfugl, Andes Kondoren, på tæt hold i “Falkemandens flyvende cirkus”. Reservatets gæster kan også møde de mægtige amerikanske bisonokser på en guidet safaritur.

Silkeborg Rovfugleshow er en fascinerende oplevelse for store og små. Det ligger godt 15 minutters kørsel fra Hotel Ry.

www.silkeborg-rovfugleshow.dk

252865_aqua-akvarium-dyrepark-silkeborg-odder-1024.jpg

AQUA

 

AQUA Akvarium & Dyrepark i Silkeborg ligger kun 15-20 minutter fra Hotel Ry. Det er et spændende oplevelsescenter med et meget stort ferskvandsakvarium og en kæmpe park. Her er spændende dyr og sjove legepladser, og man kan medbringe sin egen mad. Som familie kan man uden problemer nyde en lang dag, da der er masser af aktiviteter for børnene.

www.visitaqua.dk

jorn.jpg

JORN MUSEUM

 

Asger Jorn var en verdensberømt dansk maler, billedhugger og forfatter og medstifter af de internationale avantgarde-bevægelser CoBrA og Situationistisk Internationale.

Museet ligger inde i Silkeborg, 20 minutters kørsel fra hotellet. Alternativt kan man sejle den skønne tur med Hjejlen fra Ry ind til Silkeborg. Museum Jorn huser Danmarks næststørste kunstsamling, der udover Jorns egne værker også inkluderer fremtrædende værker af andre vigtige danske og internationale kunstnere fra det 20. århundrede - i alt over 30.000 værker af over 600 kunstnere, herunder Per Kirkeby, Francis Picabia, Lucio Fontana, Pablo Picasso, Jean Arp, Max Ernst, Jean Dubuffet, Pierre Alechinsky, Georg Baselitz, Andreas Slominski og Erwin Wurm.

I museets åbne værksted kan du og din familie eksperimentere og skabe jeres egne kunstværker - som I selvfølgelig har lov til at tage med hjem.

www.museumjorn.dk

ARoS_AT_7707_Foto_Anders_Trærup.-1100x550.jpg

AROS


På taget af ARoS har publikum mulighed for at opleve den dansk/islandske kunstner Olafur Eliassons spektakulære kunstværk, Your rainbow panorama. Værket åbnede for publikum 28. maj 2011.

 

Aarhus Kunstmuseum er Danmarks ældste museumssamling uden for København, etableret af borgere i Aarhus i 1859. Museet ejer markante samlinger af dansk kunst igennem 300 år og moderne international kunst. 

Den australske kunstner Ron Muecks (f. 1958) skulptur Boy er 4,5 meter høj og 500 kg tung. Boy er på grund af sin størrelse og livagtighed et helt fantastisk syn, som mange spærrede øjnene op overfor, da den blev vist første gang i London i Millennium Dome i 2000 og siden på Biennalen i Venedig i 2001. Boy blev sidenhen i konkurrence med andre kunstmuseer i Europa opkøbt af ARoS.

www.aros.dk

YD67899-2.jpg

GALLERIER

 

Regionen byder på masser af billedkunst, skulpturer og keramik

- både af store og små, private udstillere.

 

Galleri Habsø / Midtjyllands Kunst Center
Europas største galleri med over 100 professionelle kunstnere 
(Det viste maleri "Et glimt af lykke" er af kunstneren Yrsa Dunvad)

www.habsoe.dk/

Art Expo / www.galleri-artexpo.dk/

Kald Paa Kunsten / www.kaldpaakunsten.dk/

De Kreative Mellemrum / Creative Spaces

www.creativespaces-fm.com/

23 kunstnere og kunsthåndværkere i Ry

https://www.houzz.dk/

Hotel-Ry_Foto_Seværdigheder_tollund-manden.jpg

MUSEUM SILKEBORG

 

Museum Silkeborg er et statsanerkendt kulturhistorisk museum med hjemsted i Silkeborg Kommune. Museet består af tre fysiske afdelinger: Hovedgården og Papirmuseet i Silkeborg samt Blicheregnen i Thorning.

 

Museet råder over en omfattende oldsagssamling med mange fine fund fra stenalder, bronzealder, jernalder og vikingetid. Indenfor perioden ældre jernalder er museets samling særlig god, og det er også fra den periode museets absolutte perle og verdensstjerne - den ca. 2.300 år gamle Tollundmand - stammer. Foruden Tollundmanden udstiller museet endnu et moselig, nemlig Ellingkvinden, som er fra samme tid. 

Læs mere på www.museumsilkeborg.dk

oemkloster_800x800.jpg
unnamed.jpg

RY

 

Ry er en aktiv handelsby med mange specialbutikker, kunsthåndværkere og arrangementer året rundt. Ry er centralt placeret midt i Søhøjlandet for foden af Himmelbjerget.

Ry er en stationsby i Østjylland med 6.648 indbyggere, og centrum i Ry Sogn. Den ligger i Skanderborg Kommune og hører til Region Midtjylland. Byen er beliggende mellem søerne Gudensø, Birksø, Vessø, Rye Mølle Sø og Knudsø ved Gudenåens løb. Ry er en forholdsvis ung by, der er opstået omkring jernbanen.

 

TURISTINFORMATION

www.visitskanderborg.dk

www.ry.dk

bottom of page