top of page
Himmelbjerget luftfoto-20140516--7 (2) WEB.jpg

OPLEVELSER

Hotel Ry er omgivet af Danmarks smukkeste natur og stort set alle Danmarks højeste punkter. Den omkringliggende natur, også kaldet Søhøjlandet, inviterer på en bred vifte af outdoor-aktiviteter.

 

Ry er en charmerende og aktiv handelsby med mange specialbutikker, og området byder på et bredt udvalg af kulturelle og historiske attraktioner.

Området er for alle, der sætter pris på inspirerende omgivelser og aktiviteter.

jorn.jpg
Fg1_kwag-scaled-e1583436894158.jpeg

SØHØJLANDET

Søhøjlandet er det højest liggende område i Danmark og samtidig det område med den største tæthed af søer. Området ligger mellem de midtjyske byer Silkeborg, Hammel, Aarhus og Horsens. Mod øst afgrænses det af Aarhus Bugt, mod vest af den jyske højderyg. Mod nord og syd er det hovedsagelig området mellem Silkeborg og Skanderborg, der har givet navn til Søhøjlandet, eller Det midtjyske søhøjland.

Landskabet i Søhøjlandet er karakteriseret af store skove, heder, små enge og græsarealer, omgivet af store bakker og søer, der er forbundet med Gudenåen, Danmarks længste flod. Salten Å er også med til at markere landskabet. Mange søer i området er af stor biologisk interesse, f.eks. Slåensø, der regnes blandt de reneste søer i Danmark. Mere end 30% af arealet i Søhøjlandet består af skov, især Silkeborgskovene.

 

Store dele af Søhøjlandet er beskyttet som Natura 2000-områder og fuglebeskyttelsesområder.

Du kan besøge de officielle turisthjemmesider her:

Visitskanderborg.dk

Oplevgudenaa.dk

bottom of page